Ingredients i explicació:
(Per a 4 persones)
- 8 escalopes de ruc d'uns 125 gr. cada una,
- 400 gr. de bolets,
- 4 nous de mantega,
- 2 dl. de nata líquida,
- 2 escalunyes (o cebes si no trobem això tan estrany),
- 1 dl. de brou de carn,
- 1 cullerada de julivert picat i sal.
Com preparar-lo:
Escalopejar un tros del nostre estimat ruc. Pelar les cebes i picar-les finament. Netejar els bloets. Posar en un cassó a foc suau les nous de mantega i les cebes picades. Quan es tornin toves, incorporar els bolets laminats i deixar-los fer cinc minuts més o menys (depen de si baixen de Busa o pugen de cal Lópes). Passat aquest temps, afegir el txacolí, el brou de carn i la nata, mantenir-ho uns altres cinc minuts i ho retirem per assaonar, adobar o amanir la carn.
Posar una paella a foc viu, i quan sigui calenta, afegir la mantega, a la que una vegada fosa s'hi incorporen els escalopins de ruc, volta i volta, per a que es daurin per fora i quedin sagnants per dins. Un cop retirats, assaonar-los a gust.
Es disposa la salsa als quatre plats, i es col.loquen en cada un dos filets, si no m'han fallat els números. I que vagi de gust, trempats!
Posar una paella a foc viu, i quan sigui calenta, afegir la mantega, a la que una vegada fosa s'hi incorporen els escalopins de ruc, volta i volta, per a que es daurin per fora i quedin sagnants per dins. Un cop retirats, assaonar-los a gust.
Es disposa la salsa als quatre plats, i es col.loquen en cada un dos filets, si no m'han fallat els números. I que vagi de gust, trempats!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada